Hoxe tocou -entre outras cousas- empezar a castrar; aínda que non era día froito, pero aproveitando que era día flor xa apañamos 7 medias alzas do colmear.
Moi boa pinta -totalmente operculado- aínda que con algunha sorpresa non moi boa. Non porque algunha colmea que contaba con ela non tivera mel; peor aínda, case sen facenda.
Estas -tres delas- son dunha colmea que lle puxera 4 medias alzas; deixeille unha porque aínda non estaba totalmente operculada.
Así que armado co afumador e o traxe (aínda así apañei un par de picaduras) sacando cadro a cadro, golpe seco e limpando as abellas que veñen con el ímolos pasando para un caixón ( unha alza con base e tapa preparada con bisagras).
Despois na carretilla levalo ata o coche porque non entra ata o colmear...
E agora esperar os días apropiados para desopercular, centrifugar e metelo no madurador.
Xa sabedes, se queredes probalo e non queredes esperar que o teñamos preparado podedes pasar por aquí... untar os dedos e saborealo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario